Receptbeskrivning
HALLON- OCH VANILJBAKELSER
Ingredienser
för
Beskrivning
12 St
1 rulle smördeg (fyrkantig)
ca 1%-2 dl god hallonsylt
ca 2-3 dl vaniljkräm (funkar
fint med vanlig marsankräm som
man vispar ihop bara)
färska hallon
florsocker
Rulla ut smördegen. Ta ut
rundlar med hjälp av ett glas.
Lägg i formar - jag använde mig
av stora muffinsformar i
aluminiumfolie, men det funkar
säkert fint med muffinsplà tar
eller sä.
Rundlarna ska vara lite större
än botten på formen, degen ska
gå upp ett par centimeter på
kanterna.
Lägg i rundlarna i formarna.
Klicka i en rågad matsked
hallonsylt, bred ut lite så det
täcker botten.
Klicka i ca 1%-2 matskedar
vaniljkräm ovanpå hallonsylten.
Grädda i ugnen, 200 grader i ca
l5 minuter. Ta ut och låt
svalna.
Vid servering lägger du på en
hög färska hallon på varje
bakelse, pudrar över med
florsocker och serverar det
hela med en klick grädde.
Himla bra efterrätt som går att
förbereda dan innan om man
vill!
1 rulle smördeg (fyrkantig)
ca 1%-2 dl god hallonsylt
ca 2-3 dl vaniljkräm (funkar
fint med vanlig marsankräm som
man vispar ihop bara)
färska hallon
florsocker
Rulla ut smördegen. Ta ut
rundlar med hjälp av ett glas.
Lägg i formar - jag använde mig
av stora muffinsformar i
aluminiumfolie, men det funkar
säkert fint med muffinsplà tar
eller sä.
Rundlarna ska vara lite större
än botten på formen, degen ska
gå upp ett par centimeter på
kanterna.
Lägg i rundlarna i formarna.
Klicka i en rågad matsked
hallonsylt, bred ut lite så det
täcker botten.
Klicka i ca 1%-2 matskedar
vaniljkräm ovanpå hallonsylten.
Grädda i ugnen, 200 grader i ca
l5 minuter. Ta ut och låt
svalna.
Vid servering lägger du på en
hög färska hallon på varje
bakelse, pudrar över med
florsocker och serverar det
hela med en klick grädde.
Himla bra efterrätt som går att
förbereda dan innan om man
vill!
Visningar: 312
Inlagt 2015-01-03 23:11:33






0 min