Receptbeskrivning

Tomatsoppa med vitlöksbröd

Ingredienser för
500 g passerade tomater
250 g tomat
2 dl vatten
1 dl basilika, hackad
1 msk olivolja
1 vitlök
1 krm svartpeppar, nymald
1 st chili, t ex röd spansk peppar
1 tsk salt
basilika, blad
2 msk olivolja
1 vitlök
2 dl parmesanost, riven
2 msk persilja, hackad
50 g smör, rumsvarmt
1 st bröd, typ ciabatta eller baguette.


  25 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Vitlöksbröd: Sätt ugnen på 275 grader. Halvera vitlöken med skalet på. Stek den med snittytan nedåt i olja i en stekpanna på svag värme tills löken mjuknat, ca 10 min. Skär brödet i skivor men inte helt igenom. Blanda smör och persilja.
2. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen och mosa dem lätt med en kniv. Blanda vitlök och persiljesmör. Fördela smöret i skårorna i brödet.
3. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera brödet mitt i ugnen ca 5 min.
4. Tomatsoppa: Tärna tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs tomater, chili och vitlök i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt passerade tomater och vatten och låt koka utan lock ca 5 min. Blanda i basilikan och krydda med salt och peppar.
5. Häll upp soppan och droppa över 1 msk olja. Garnera med basilika och servera med vitlöksbröd.

Visningar: 404
Inlagt 2015-05-24 13:39:39