Receptbeskrivning
Cheesecakebrownies
Ingredienser
för
Beskrivning
Härligt kladdiga cheesecakebrownÃes med förskoströra
Ca 15 bitar
750 g smör
50 g mörk choklad, i bitar
7 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 Pâ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Färskostsröra
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och
rör ner choklad och kakao. Låt det svalna.
2. Rör ihop äggen och sockret. Blanda mjöl och
bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.
3. Blanda ihop färskosten med äggula, socker
och vaniljsocker.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35 X 40 cm. Häll i browniesmeten. Klicka ut färskoströran ovanpå. Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.
5. Grädda kakan långt ner i ugnen i 30-35 min.
Låt den svalna och skär den i rutor. Servera
gärna kakan med lättvispad grädde och bär,
Ca 15 bitar
750 g smör
50 g mörk choklad, i bitar
7 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 Pâ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Färskostsröra
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och
rör ner choklad och kakao. Låt det svalna.
2. Rör ihop äggen och sockret. Blanda mjöl och
bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.
3. Blanda ihop färskosten med äggula, socker
och vaniljsocker.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35 X 40 cm. Häll i browniesmeten. Klicka ut färskoströran ovanpå. Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.
5. Grädda kakan långt ner i ugnen i 30-35 min.
Låt den svalna och skär den i rutor. Servera
gärna kakan med lättvispad grädde och bär,
Visningar: 162
Inlagt 2015-01-04 13:36:47






0 min