Receptbeskrivning
Brända mandlar, sockriga och rosa
Ingredienser
för
Beskrivning
Sockriga brända mandlar:
300g skalad hel mandel
3 dl florsocker
1 dl florsocker till separering
Rosa brända mandlar
150 g skalade mandlar
150 g mandelmassa
1 dl florsocker
3 msk vatten
0,5 msk olja
Röd hushållsfärg
Sockriga brända mandlar:
Smält florsockret trllsammans med
mandeln tllls mandeln knäpper, rör
hela tiden.
Ta av frà n värmen och lät stå och vila
clrka 1 mlnut.
Strö i ca 1 dl florsocker och blanda,
Häll upp pà ett bakplåtspapper och
separera nötterna frän varandra.
Rosa brända mandlar:
Riv marsipanen grovt och blanda den med florsocker och vatten.
Värm oljan i en stekpanna, tlllsätt marsipanmassan och låt den smà koka ett par minuter under omrörnlng.
Tlllsätt färgen och blanda. Rör ner mandlarna och vänd runt.
Vänd upp allt pä en plà t med oljat bakpapper och lät det svalna.
Lossa mandlarna en och en och tryck fast massan runt om.
300g skalad hel mandel
3 dl florsocker
1 dl florsocker till separering
Rosa brända mandlar
150 g skalade mandlar
150 g mandelmassa
1 dl florsocker
3 msk vatten
0,5 msk olja
Röd hushållsfärg
Sockriga brända mandlar:
Smält florsockret trllsammans med
mandeln tllls mandeln knäpper, rör
hela tiden.
Ta av frà n värmen och lät stå och vila
clrka 1 mlnut.
Strö i ca 1 dl florsocker och blanda,
Häll upp pà ett bakplåtspapper och
separera nötterna frän varandra.
Rosa brända mandlar:
Riv marsipanen grovt och blanda den med florsocker och vatten.
Värm oljan i en stekpanna, tlllsätt marsipanmassan och låt den smà koka ett par minuter under omrörnlng.
Tlllsätt färgen och blanda. Rör ner mandlarna och vänd runt.
Vänd upp allt pä en plà t med oljat bakpapper och lät det svalna.
Lossa mandlarna en och en och tryck fast massan runt om.
Visningar: 33837
Inlagt 2015-01-04 14:27:16