Receptbeskrivning
Indonesisk gryta
Ingredienser
för
Beskrivning
8 pers
6hg magert bogfläsk
3 gula lökar
1-2 purjolökar
2 morötter
2 bananer
1-2 syrliga äpplen
1/2 - 3/4 dl äkta soya
1-2 tsk salt
1 msk vinäger
3 dl buljong (tärning+vatten)
2-3 tsk curry
1 stor krossad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk ingefära
2 msk vetemjöl
litet margarin
Skala eller ansa grönsaker och frukt. Skär allt i skivor eller tärningar, fläsket i strimlor.
Fräs fläsk,grönsaker och frukt i omgåmgar i litet margarin i en stekpanna och flytta efterhand över allt i en stor gryta. Ta sparsamt med fett.
Slå på soya och buljong och tillsätt krossad vitlök och andra kryddor.
Låt det hela koka upp, och sedan småputtra under lock i ca 25 min.
red av med vetemjöl (2 msk vetemjöl som med hjälp av gaffel knådas ihop väl med litet margarin så att det blir en kula) mot slutet av koktiden.
Serveras med kokt osaltat ris.
6hg magert bogfläsk
3 gula lökar
1-2 purjolökar
2 morötter
2 bananer
1-2 syrliga äpplen
1/2 - 3/4 dl äkta soya
1-2 tsk salt
1 msk vinäger
3 dl buljong (tärning+vatten)
2-3 tsk curry
1 stor krossad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk ingefära
2 msk vetemjöl
litet margarin
Skala eller ansa grönsaker och frukt. Skär allt i skivor eller tärningar, fläsket i strimlor.
Fräs fläsk,grönsaker och frukt i omgåmgar i litet margarin i en stekpanna och flytta efterhand över allt i en stor gryta. Ta sparsamt med fett.
Slå på soya och buljong och tillsätt krossad vitlök och andra kryddor.
Låt det hela koka upp, och sedan småputtra under lock i ca 25 min.
red av med vetemjöl (2 msk vetemjöl som med hjälp av gaffel knådas ihop väl med litet margarin så att det blir en kula) mot slutet av koktiden.
Serveras med kokt osaltat ris.
Visningar: 653
Inlagt 2015-01-04 15:23:33

