Receptbeskrivning
Smörkola med olika smaker
Ingredienser
för
Beskrivning
CIRKA 50 STYCKEN
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
APELSINKOLA
2 st apelsiner, rivet skal
1 st citron, rivet skal
PISTAGEKOLA
1 dl hackade, rostade
pistagenötter
PEPPARKAKSKOLA
2 tsk pepparkakskryddor
CHOKLADKOLA
2 msk kakao
LIMEKOLA:
2 st lime, rivet skal
KARDEMUMMAKOLA
2 tsk kardemummakärnor,
stötta i mortel
|NGEFÄRSKOLA
1 tsk maien ingefära
Smält smöret i en tjockbottnad,
vid kastrull.
Rör ned vispgrädde, strösocker,
sirap och vaniljsocker och låt
kolan koka utan lock cirka 15-30
minuter. Rör om då och då.
Gör ett kulprov för att veta när
kolan är färdig.
Rör ned valfri smaksättning eller
behåll smörkolan naturell.
Häll upp kolan på en oljad plåt.
LÃ¥t svalna.
Klipp i bitar och slå in kola i
smörpapper, förvara kallt.
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
APELSINKOLA
2 st apelsiner, rivet skal
1 st citron, rivet skal
PISTAGEKOLA
1 dl hackade, rostade
pistagenötter
PEPPARKAKSKOLA
2 tsk pepparkakskryddor
CHOKLADKOLA
2 msk kakao
LIMEKOLA:
2 st lime, rivet skal
KARDEMUMMAKOLA
2 tsk kardemummakärnor,
stötta i mortel
|NGEFÄRSKOLA
1 tsk maien ingefära
Smält smöret i en tjockbottnad,
vid kastrull.
Rör ned vispgrädde, strösocker,
sirap och vaniljsocker och låt
kolan koka utan lock cirka 15-30
minuter. Rör om då och då.
Gör ett kulprov för att veta när
kolan är färdig.
Rör ned valfri smaksättning eller
behåll smörkolan naturell.
Häll upp kolan på en oljad plåt.
LÃ¥t svalna.
Klipp i bitar och slå in kola i
smörpapper, förvara kallt.
Visningar: 194
Inlagt 2015-01-04 16:06:11






0 min