Receptbeskrivning
Per Morbergs pasta di Piero Moreno
Ingredienser
för
400 g torkad pasta
15 g torkad karljohanssvamp (eller 300 g fär
1 gul lök
smör till stekning
5 dl vispgrädde
100 g parmesanost
salt och nymalen svartpeppar
(färsk tryffel)
15 g torkad karljohanssvamp (eller 300 g fär
1 gul lök
smör till stekning
5 dl vispgrädde
100 g parmesanost
salt och nymalen svartpeppar
(färsk tryffel)
Beskrivning
1. Koka pastan al dente; den mjuknar något när man blandar den med såsen.
2. Skär svampen i bitar (den torkade måste blötläggas först) och hacka löken.
3. Fräs svampen i lite smör i en stekpanna så att all vätska går bort. Svampen ska få en riktig stekyta. Lägg i löken och fräs den tills den blir gyllengul.
4. Häll i grädden och låt koka upp. Låt sjuda i 3–4 minuter.
5. Riv ner parmesanosten i såsen. Salta och peppra.
6. Häll såsen över den kokta pastan. Vänd runt ordentligt. Om det blir för stabbigt kan du späda med lite mjölk eller grädde. Smaksätt eventuellt med lite färsk tryffel.
2. Skär svampen i bitar (den torkade måste blötläggas först) och hacka löken.
3. Fräs svampen i lite smör i en stekpanna så att all vätska går bort. Svampen ska få en riktig stekyta. Lägg i löken och fräs den tills den blir gyllengul.
4. Häll i grädden och låt koka upp. Låt sjuda i 3–4 minuter.
5. Riv ner parmesanosten i såsen. Salta och peppra.
6. Häll såsen över den kokta pastan. Vänd runt ordentligt. Om det blir för stabbigt kan du späda med lite mjölk eller grädde. Smaksätt eventuellt med lite färsk tryffel.
Visningar: 558
Inlagt 2012-03-27 15:17:29

