Receptbeskrivning

Toscabars

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
TOSCABARS

5 dl blandade nötter, ex mandel- hassel-,
pecan-, eller valnötter

100 g smör
l l/2 dl strösocker
l/2 dl ljus sirap

Garnering
50 g mörk choklad ~ valfritt!

Gor så här:
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form,
2l x 2l cm i bakplàtspapper.

Hacka de blandade nötterna och mandeln
grovt.
Mät upp smör, socker och sirap i en
kastrull.
Värm upp den under omrörning och låt
därefter blandningen småkoka i ett par
minuter.
Tillsatt nöt- och mandelhacket och rör om.
Bred ut smeten jämnt i formen. Känns smeten
klibbig och svàrhanterig kan man doppa
fingrarna lätt i matolja och trycka ut den
jämnt. Men akta så att du inte bränner dig!
Grädda toscan i 15 minuter.
Låt den svalna något och lyft därefter
kakan ut formen.
Skär upp i avlånga bitar innan den hunnit
stelna helt.
Garnering - Frivilligt!
Smält chokladen över ett varmt vattenbad
eller i mikrovågsugn och ringla den sedan
över de kalla toscakakorna.

Visningar: 456
Inlagt 2015-01-04 21:48:19