Receptbeskrivning
Parmesankex
Ingredienser
för
Beskrivning
ca 35 st
100 g parmesanost
ca 4 dl vetemjöl
150 g smör
1 tsk salt
1/z dl standardmjölk
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Riv parmesanen fint.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Knåda degen för hand eller à köksmaskin,
Dela degen i två bitar och forma dem till
rullar.
Rulla längderna i sesamfrön.
Klä i plastfolié och lägg dem i frysen en
kort stund för att lättare kunna skära
fina kex.
Sätt ugnen på 200"C.
Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och
lägg dem på en bakplåtspappersklädd
plåt.
Grädda kexen mitt i ugnen i 10- 12 min.
Låt dem svalna på galler.
100 g parmesanost
ca 4 dl vetemjöl
150 g smör
1 tsk salt
1/z dl standardmjölk
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Riv parmesanen fint.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Knåda degen för hand eller à köksmaskin,
Dela degen i två bitar och forma dem till
rullar.
Rulla längderna i sesamfrön.
Klä i plastfolié och lägg dem i frysen en
kort stund för att lättare kunna skära
fina kex.
Sätt ugnen på 200"C.
Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och
lägg dem på en bakplåtspappersklädd
plåt.
Grädda kexen mitt i ugnen i 10- 12 min.
Låt dem svalna på galler.
Visningar: 167
Inlagt 2015-01-04 22:25:03






0 min