Receptbeskrivning
Kycklinggratäng med bacon och champinjoner
Ingredienser
för
Beskrivning
500 g kycklingfilé
200 g färska champinjoner
1 paket (140 g) bacon
1-2 tsk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 msk mjöl
Salt
Svartpeppar
Hackad persilja till garnering
Skär kycklingen i bitar och stek dem i olja eller margarin. Salta och peppra. Ta ur dem ur pannan och lägg dem i en ugnssäker form.
Skär baconet i bitar och stek det, men inte helt knaperstekt. Lägg det sedan på ett hushållspapper.
Fräs champinjonerna, strö över mjölet och häll i matlagningsgrädden. Tillsätt senapen och pressa i vitlöksklyftan. Smaka av.
Häll såsen över kycklingen och strö över baconet. Gratinera i 225 grader i 10 minuter.
Strö över hackad persilja innan servering. Servera med pasta eller ris och en sallad.
200 g färska champinjoner
1 paket (140 g) bacon
1-2 tsk Dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 msk mjöl
Salt
Svartpeppar
Hackad persilja till garnering
Skär kycklingen i bitar och stek dem i olja eller margarin. Salta och peppra. Ta ur dem ur pannan och lägg dem i en ugnssäker form.
Skär baconet i bitar och stek det, men inte helt knaperstekt. Lägg det sedan på ett hushållspapper.
Fräs champinjonerna, strö över mjölet och häll i matlagningsgrädden. Tillsätt senapen och pressa i vitlöksklyftan. Smaka av.
Häll såsen över kycklingen och strö över baconet. Gratinera i 225 grader i 10 minuter.
Strö över hackad persilja innan servering. Servera med pasta eller ris och en sallad.
Visningar: 474
Inlagt 2012-03-27 15:18:55

