Receptbeskrivning

Saftigt brytbröd med linfrön

Ingredienser för
3 dl mjölk
1 msk olja
1 tsk salt
25 g jäst
0.5 dl vetekli
0.5 dl linfrö
7 dl vetemjöl special


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
12 bullar

1. Blanda fingervarm mjölk samt olja, salt och jäst i en bunke, tillsätt vetekli, mjöl och linfrö och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.

2. Knåda degen och forma till en rulle, dela den i 12 lika stora delar och rulla till bollar, placera dem på en plåt med ca 1 cm mellanrum. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

3. Pensla bullarna med lite mjölk och grädda i 250 graders varm ugn i ca 15 minuter.

Tips: Följ beskrivningen fram till steg 2 och rulla bullarna kvällen innan och låd dem jäsa långsamt i kylskåpet över natten, ta ut och grädda dem på en gång på morgonen och njut av färskt bröd till frukost.

Visningar: 183
Inlagt 2015-01-06 16:23:20