Receptbeskrivning
Snurriga kanelkakor
Ingredienser
för
Beskrivning
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver
Fyllning:
1/2 dl socker
1/2 msk kanel
+ ägg att pensla med
pärlsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Häll mjöl, socker och vaniljpulver i
en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar.
Fördela fettet i mjölet med fingrarna
eller en hackare
3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt
ihop med händerna till en deg
4. Kavla ut degen mellan två bak-
plåtspapper till en ca 3-4 mm tjock
rektangel
5. Blanda socker och kanel och strö
över hela degen. Tryck till lite med
handen så det fastnar.
6. Rulla ihop till en tight "rulltårta"
7. Skär ca 1 cm tjocka skivor, lägg ka-
korna på en bakplåtspappersklädd
plåt
8. Pensla kakorna med uppvispat
ägg och strö på pärlsocker
9. Baka kakorna mitt i ugnen ca 12
minuter tills de fått en fin färg
125 g smör
2 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver
Fyllning:
1/2 dl socker
1/2 msk kanel
+ ägg att pensla med
pärlsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Häll mjöl, socker och vaniljpulver i
en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar.
Fördela fettet i mjölet med fingrarna
eller en hackare
3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt
ihop med händerna till en deg
4. Kavla ut degen mellan två bak-
plåtspapper till en ca 3-4 mm tjock
rektangel
5. Blanda socker och kanel och strö
över hela degen. Tryck till lite med
handen så det fastnar.
6. Rulla ihop till en tight "rulltårta"
7. Skär ca 1 cm tjocka skivor, lägg ka-
korna på en bakplåtspappersklädd
plåt
8. Pensla kakorna med uppvispat
ägg och strö på pärlsocker
9. Baka kakorna mitt i ugnen ca 12
minuter tills de fått en fin färg
Visningar: 275
Inlagt 2015-01-06 21:11:39






0 min