Receptbeskrivning
Per Morbergs makaronipudding
Ingredienser
för
4 dl idealmakaroner
1 st gul lök (eller 1 liten purjolök)
250 g rimmat sidfläsk
2 dl lagrad ost, grovriven
3 st ägg
5 dl vispgrädde + mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ketchup eller lingonsylt
1 st gul lök (eller 1 liten purjolök)
250 g rimmat sidfläsk
2 dl lagrad ost, grovriven
3 st ägg
5 dl vispgrädde + mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ketchup eller lingonsylt
Beskrivning
Värm ugnen till 200 grader.
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
Skala och finhacka löken.
Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter.
Blanda alla ingredienser till äggstanningen.
Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen.
Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.
Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna. Servera med ketchup eller lingonsylt.
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
Skala och finhacka löken.
Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter.
Blanda alla ingredienser till äggstanningen.
Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen.
Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.
Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna. Servera med ketchup eller lingonsylt.
Visningar: 702
Inlagt 2015-01-07 14:20:22

