Receptbeskrivning
Våfflor, fruktsallad och ingefärskräm
Ingredienser
för
1 st sats våffelsmet, se grundrecept
1 dl kokosflingor
0.5 st galiamelon, (ca 400 g)
2 st kiwi, gärna en gul och en grön
12 st physalis
100 g hallon
1 msk malibu, (kokosrom)
2 dl yoghurt, turkisk
2 msk florsocker
1 msk ingefära, färskriven
1 dl kokosflingor
0.5 st galiamelon, (ca 400 g)
2 st kiwi, gärna en gul och en grön
12 st physalis
100 g hallon
1 msk malibu, (kokosrom)
2 dl yoghurt, turkisk
2 msk florsocker
1 msk ingefära, färskriven
Beskrivning
1. Fruktsallad: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Skala och halvera physalisen. Blanda frukten med hallonen och häll över kokosrom. Låt salladen stå kallt ca 30 min.
2. Ingefärskräm: Blanda yoghurten med florsocker och ingefära.
3. Rosta kokosen i en torr, het stekpanna under omrörning tills den fått fin färg. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet. Tillsätt kokosen, men spara ca 1 msk till garnering.
4. Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med fruktsallad och ingefärskräm. Strö över den sparade kokosen.
2. Ingefärskräm: Blanda yoghurten med florsocker och ingefära.
3. Rosta kokosen i en torr, het stekpanna under omrörning tills den fått fin färg. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet. Tillsätt kokosen, men spara ca 1 msk till garnering.
4. Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med fruktsallad och ingefärskräm. Strö över den sparade kokosen.
Visningar: 348
Inlagt 2012-03-27 17:28:22

