Receptbeskrivning

Citronkola

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tips: Använd gäma en juicepress
för att få ur all citonsaft.

Du behöver till denna citronkola
(70 - 80 bitar) :

5 3/4 dl strösocker ( alltså nästan 6 dl socker)
8 st cltroner
125 gram smör
850 gram vit choklad
225 gram kokosfett (går att
minska ner till 200 gram)

Bra att ha men ej
nödvändigt: kökstermometer.
Det går bra att göra kulprovet

Gör så här:
Tvätta och riv av det gula skalet från
alla citronerna ner i en kastrull.
Pressa sedan ur all saft ur citronerna
ner i kastrullen
Koka upp socker och saft och skal
tills sockret har smält.
Sila det och häll tillbaka i kastrullen.
Låt sjuda upp och koka upp till 115 grader. Tillsätt då smöret och låt fortsätta
koka upp till 120 grader.
Eller gör kulprovet.
Rör ner den vita chokladen och rör
smeten blank,
Tärna ner kokossmöret och låt
smälta under omrörning.
När smeten är blank,
häll upp i en stor form klädd med
bakplåtspapper, eller tvä mindre.

Låt kallna innan du skär upp med en vass
kniv.
Fungerar utmärkt att frysa.

Visningar: 144
Inlagt 2015-01-07 22:00:29