Receptbeskrivning

Långpannebröd

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
16 bitar

1 pkt jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl solrosfrön
7 dl vetemjöl
5 dl rågsikt

Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till fingervarmt 37”.
Häll lite av mjölken över
jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung,
salt, solrosfrön, rågsikt och nästan
allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig
tills den släpper skålens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca
40 min.
2. Klä en långpanna,
ca 30 x 40 cm invändigt med
bakplåtspapper,
Tryck ut degen i långpannan.
Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
När det jäst färdigt skär du upp den
i fyrkanter.
Använd gärna en pizzaslizer.
3. Sätt ugnen på 225“.
Grädda brödet i nedre delen av
ugnen ca 15 min.
Låt brödet svalna på galler.

Visningar: 354
Inlagt 2015-01-08 20:35:28