Receptbeskrivning
ICAs Banankaka
Ingredienser
för
75 g smör
2.5 dl socker
2 msk mjölk
0.25 tsk salt
1 tsk vanilksocker
2 st ägg
2 st bananer, väl mogna, medelstora
100 g choklad
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl socker
2 msk mjölk
0.25 tsk salt
1 tsk vanilksocker
2 st ägg
2 st bananer, väl mogna, medelstora
100 g choklad
2.5 dl vetemjöl
Beskrivning
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.
Visningar: 1297
Inlagt 2015-01-09 08:13:36






60 min