Receptbeskrivning
Lemoncurd
Ingredienser
för
Beskrivning
Ca. 3 dl.
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
1 Citron, rivet skal
1 dl Citronsaft
75 g Smör, rumsvarmt
Gör så här:
Vispa upp äggen lätt.
Rör ihop ägg, strösocker, citronskal
och saft i en värmetålig skål.
Ställ skålen i hett vattenbad.
Värm under omrörning tills curden
tjocknar.
Ta skålen åt sidan och klicka ner smöret.
Rör ihop en slät kräm.
Häll upp på väl rengjorda burkar.
Curden håller sig ca. 1 vecka i kylskåp.
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
1 Citron, rivet skal
1 dl Citronsaft
75 g Smör, rumsvarmt
Gör så här:
Vispa upp äggen lätt.
Rör ihop ägg, strösocker, citronskal
och saft i en värmetålig skål.
Ställ skålen i hett vattenbad.
Värm under omrörning tills curden
tjocknar.
Ta skålen åt sidan och klicka ner smöret.
Rör ihop en slät kräm.
Häll upp på väl rengjorda burkar.
Curden håller sig ca. 1 vecka i kylskåp.
Visningar: 153
Inlagt 2015-01-09 16:41:20






0 min