Receptbeskrivning
Syrliga citronremmar
Ingredienser
för
Beskrivning
5 tsk Gelatinpulver alt. 10 st Gelatinblad
1 dl Lemon curd
2 Citroner, rivet skal
2 msk Citronsaft
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra
ev. ett par droppar Gul Karamellfärg
Garnering:
Strösocker
Citronsyra
Gör så här:
Börja med att lägga gelatinpulvret
eller bladen i kallt vatten.
Klä en plåt med bakplåtspapper
som du penslar med matolja.
Koka upp de övriga ingredienserna
i en kastrull.
LÃ¥t stormkoka i 5-6 minuter, till smeten
har blivit lite tjockare.
Tag bort från värmen och tillsätt
gelatinet.
Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
Häll ut smeten på bakplåtspapperet
Se till så att plåten står på ett plant
underlag.
Bred ut smeten så att den täcker
hela bakplà tspappret.
Låt stå och torka i rumstemperatur över
natten.
Pensla en vass kniv med olja och skär
upp 2 cm breda remmar.
Doppa dem i strösocker som du blandat
med citronsyra.
Lägg remmarna på ett bakplåtspapper,
rulla ej ihop dem.
LÃ¥t vila minst 2 h innan du rullar ihop
dem!
1 dl Lemon curd
2 Citroner, rivet skal
2 msk Citronsaft
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra
ev. ett par droppar Gul Karamellfärg
Garnering:
Strösocker
Citronsyra
Gör så här:
Börja med att lägga gelatinpulvret
eller bladen i kallt vatten.
Klä en plåt med bakplåtspapper
som du penslar med matolja.
Koka upp de övriga ingredienserna
i en kastrull.
LÃ¥t stormkoka i 5-6 minuter, till smeten
har blivit lite tjockare.
Tag bort från värmen och tillsätt
gelatinet.
Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
Häll ut smeten på bakplåtspapperet
Se till så att plåten står på ett plant
underlag.
Bred ut smeten så att den täcker
hela bakplà tspappret.
Låt stå och torka i rumstemperatur över
natten.
Pensla en vass kniv med olja och skär
upp 2 cm breda remmar.
Doppa dem i strösocker som du blandat
med citronsyra.
Lägg remmarna på ett bakplåtspapper,
rulla ej ihop dem.
LÃ¥t vila minst 2 h innan du rullar ihop
dem!
Visningar: 401
Inlagt 2015-01-09 16:51:25






0 min