Receptbeskrivning
Glutenfri röra-ihop-kaka
Ingredienser
för
Beskrivning
100 g smör
2 dl socker
2 dl potatismjöl el. glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl bär - tex. blåbär, hallon, jordgubbar, bjömbär, urkärnade körsbär, vinbär etc
Smält smöret i en kastrull eller använd
flytande smör ( 1dl=100g )
Tillsätt socker, vaniljsocker, potatismjöl,
bakpulver och ägg.
Rör till en jämn smet.
Klipp ut bakplåtspapper till botten
av en ugnsfast form(ca1,5 liter),
smöra kanterna och "bröa" med kokos
eller glutenfritt ströbröd.
Strö över valfria bär och grädda på
andra falsen nerifrån i ca 25 min
och 175 grader.
Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.
Pudra med florsocker.
Servera med vaniljsås eller glass.
2 dl socker
2 dl potatismjöl el. glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl bär - tex. blåbär, hallon, jordgubbar, bjömbär, urkärnade körsbär, vinbär etc
Smält smöret i en kastrull eller använd
flytande smör ( 1dl=100g )
Tillsätt socker, vaniljsocker, potatismjöl,
bakpulver och ägg.
Rör till en jämn smet.
Klipp ut bakplåtspapper till botten
av en ugnsfast form(ca1,5 liter),
smöra kanterna och "bröa" med kokos
eller glutenfritt ströbröd.
Strö över valfria bär och grädda på
andra falsen nerifrån i ca 25 min
och 175 grader.
Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.
Pudra med florsocker.
Servera med vaniljsås eller glass.
Visningar: 1196
Inlagt 2015-01-10 17:10:35






0 min