Receptbeskrivning
Kycklingsatay
Ingredienser
för
Beskrivning
500g Kycklingfilé
4tsk Honung
4msk Soja
1tsk Koriander
1tsk Gurkmeja
2tsk Sesamolja
0.5tsk Chilipulver
Sataysås:
1st Gul lök
4tsk Olja
1,25dl Jordnötssmör
Hackade jordnötter
1/4msk Soja
1,25dl Kokosgrädde
3msk Sweet chilisås
Skär kycklingen i delar på längden, blanda marinaden lägg i kycklingen o låt stå minst två timmar.
Sataysås:
Koka den finhackade löken i oljan tills löken är mjuk, rör därefter ner jordnötssmör, hackade jordnötter, soja, kokosgrädde o sweet chili. Koka såsen sakta tills den är slät o genomvarm.
Trä upp kycklingen på spett, grilla o ös gärna på med marinaden under grillningen.
Servera med sataysåsen
4tsk Honung
4msk Soja
1tsk Koriander
1tsk Gurkmeja
2tsk Sesamolja
0.5tsk Chilipulver
Sataysås:
1st Gul lök
4tsk Olja
1,25dl Jordnötssmör
Hackade jordnötter
1/4msk Soja
1,25dl Kokosgrädde
3msk Sweet chilisås
Skär kycklingen i delar på längden, blanda marinaden lägg i kycklingen o låt stå minst två timmar.
Sataysås:
Koka den finhackade löken i oljan tills löken är mjuk, rör därefter ner jordnötssmör, hackade jordnötter, soja, kokosgrädde o sweet chili. Koka såsen sakta tills den är slät o genomvarm.
Trä upp kycklingen på spett, grilla o ös gärna på med marinaden under grillningen.
Servera med sataysåsen
Visningar: 98
Inlagt 2015-01-11 10:19:37






30 min