Receptbeskrivning

Ädelostkaka med fikon

Ingredienser för
250 g digestivekex
90 g smör
250 g philadelphiaost naturell
4 st ägg
125 g florsocker
200 g kvibille Ädel med glöggsmak
3 st fikon
1 msk socker
2 dl glögg


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
12 bitar

1. Deg Värm ugnen till 180 grader. Mixa kex och smör till en deg och tryck ut den i en form med löstagbar kant, ett par centimeter upp på kanten.

2. Fyllning Rör osten mjuk och vispa i ett ägg i taget med en elvisp. Tillsätt sockret och smula ner hälften av ädelosten. Vispa lite och häll sedan smeten i skalet. Smula i resten av ädelosten.

3. Baka i 45 minuter tills den stelnat nästan helt. Låt svalna.

4. Glöggfikon Skölj och skär ­fikonen i fyra delar. Lägg ingredienserna i en gryta och koka i 10 minuter. Låt svalna i sitt eget spad och servera till ostkakan.

Recept Mia Troberg-Elonq och Alice Brax


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 558
Inlagt 2012-03-27 22:32:33