Receptbeskrivning
Kantarellrisotto
Ingredienser
för
Beskrivning
Kantarellrisotto
3msk olivolja
5st schalottenlökar
3msk olivolja
4dl avorioris
2dl vitt vin
8dl vatten
1,5 tärning grönsaksbuljong
250g kantareller
75g grovriven parmesan
1msk smör
salt
nymald peppar
1knippe persilja
Finhacka lök och fräs i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter, utan att riset bränns.
Slå på vinet. Låt koka samman på svag värme.
Blanda vatten och buljongtärning och späd riset med buljongen lite efter hand. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter, tills riset är mjukt men fortfarande har kärna.
Rensa och stek kantareller i smör.
Rör ut grovhackad persilja, smör, kantareller och grovriven parmesan i risotton. Salta och peppra. Lägg risotton på tallrikar o garnera med persilja.
3msk olivolja
5st schalottenlökar
3msk olivolja
4dl avorioris
2dl vitt vin
8dl vatten
1,5 tärning grönsaksbuljong
250g kantareller
75g grovriven parmesan
1msk smör
salt
nymald peppar
1knippe persilja
Finhacka lök och fräs i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter, utan att riset bränns.
Slå på vinet. Låt koka samman på svag värme.
Blanda vatten och buljongtärning och späd riset med buljongen lite efter hand. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter, tills riset är mjukt men fortfarande har kärna.
Rensa och stek kantareller i smör.
Rör ut grovhackad persilja, smör, kantareller och grovriven parmesan i risotton. Salta och peppra. Lägg risotton på tallrikar o garnera med persilja.
Visningar: 174
Inlagt 2015-01-11 16:43:08






30 min