Receptbeskrivning

Gräddig älgfärsgryta

Ingredienser för
400 g Älgfärs
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 dl grädde
1 st knäve torkade trattkantareller


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Hacka löken i halvstora bitar, mest efter eget smak och tycke. Finhacka vitlöken. Bryn all löken i smör och lite olja. Lägg sedan ner köttfärsen, jag föredrar älg, men vilken viltfärs som helst fungerar utmärkt. Fräs upp allt på medelhög värme.
Jag använder torkade kantareller, eftersom det är så jag tar till vara på dom, men det går bra med burk varianter, eller frusna också. Tänk på att gula kantareller till skillnad från trattisar behöver vattnas ur för att inte få en bitter smak. Smula ner kantareller, (eller hacka och blanda i dem) i pannan.
Häll på lite viltfond, (går även bra med köttfond om du inte har vilt) och sedan grädde, smaka av med salt och peppar.

Visningar: 778
Inlagt 2015-01-12 20:45:08