Receptbeskrivning

Fyllda älgfärsbiffar

Ingredienser för
800 g älgfärs
2 dl grädde
2 st ägg
1 dl ströbröd
510 g bacon, finhackat
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
salt, efter smak
peppar, efter smak
150 g västerbottensost, riven
0.5 dl vatten
3 dl grädde
1 dl rödvin
50 g fjällbrynt messmör
2 msk konjak
salt, efter smak
peppar, efter smak
2 msk viltfond
1 msk soja
2 msk smör
ev majzenamjöl eller mjölk efter behagmajze
kokt potatis
rårörda lingon


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. BiffSätt ugnen på 200 grader. 2. Stek lök och vitlök i lite smör så att de blir mjuka men inte bruna. 3. Ställ dem åt sidan ett tag. 4. Blanda ströbröd med grädde, salt och peppar och ställ även det åt sidan ett tag. 5. Blanda färsen med ägg och bacon rör ned löken och till sist ströbrödsgeggan. 6. Smaka av och se om du behöver krydda mera. 7. Dela färsen i 10 lika stora delar och gör platta men tjocka biffar. 8. Gör ett litet hål i mitten och fyll med någon matsked ost. 9. Se till att platta till färsen över osten. 10. Lägg sedan biffen i en varm panna med smör. 11. Stek i några minuter så att biffarna får yta och lägg dem sedan på en ugnsfast form eller plåt. Låt biffarna gå i ungefär en kvart i ugnen. 12. SåsMedan biffarna blir klara gör du såsen. Häll i 0.5 dl vatten i stekpannan som du nyss använt för att steka biffarna. 13. När du vispat ur pannan med vatten häller du på övriga ingredienser och vispar runt. 14. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en klick messmör och en skvätt konjak till. 15. När såsen har stått och puttrat ett tag så känn efter igen och om du tycker att den är för lös så red av den med lite majzena om den är för tjock häll på lite mjölk. 16. Vispa och servera till älgfärsbiffarna, kokt potatis och rårörda lingon.

Visningar: 425
Inlagt 2015-01-12 20:46:54