Receptbeskrivning

RÃ¥gsiktskakor

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
4 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
0,5 dl ljus sirap
50 g smör, rumsvarmt
12-14 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och
rör om tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt, sirap, smör och
rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt
till en smidig deg och knåda
den kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk
i ca 45 min.
4. Knåda igenom degen på ett
mjölat bakbord.
Dela den i fyra delar och forma
dem till runda bullar.
Platta eller kavla ut dem till runda
kakor, 18-20 cm i diameter.
Lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper.
5. Stansa ut ett hål i mitten,
ca 4 cm i diameter,
med till exempel ett snapsglas.
Nagga brödkakorna med en gaffel.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 220 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen
i 12-15 min. LÃ¥t dem svalna
på ett galler under en bakduk.

Visningar: 383
Inlagt 2015-01-13 19:54:15