Receptbeskrivning

Fransk fisksoppa med fillimpa

Ingredienser för
l vatten
st grönsaksbuljong tärningar
g blandad fisk
crème fraiche - franska örter
skalade räkor
st hackad röd paprika
stor purjolök
g majs
salt
vitpeppar
maizenamjöl till redning
dillvippa
filmjölk
dl mörk sirap
dl torkade hackade aprikoser/ fikon
dl grovhackade hasselnötter
dl russin
dl vetekross
dl rågkross
dl havregryn
grovt rågmjöl
dl vetemjöl
dl krossade linfrön
dl solrosfrö
salt
bakpulver
bikarbonat


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Fransk fisksoppa
Skär de blandade fisksorterna i bitar. Skala räkorna och skär purjolöken i tunna skivor. Skär paprikan i fina bitar.
  Koka upp vatten och buljongtärningar, tillsätt paprika, purjolök och majs låt puttra i 5-6 minuter. Tillsätt fiskbitarna och låt puttra i cirka 3-4 minuter. Rör därefter ner båda burkarna med crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Låt koka upp och red av till önskad konsistens med maizenamjöl utrört i lite vatten. Toppa soppan med räkorna och dillen vid servering. För en matigare soppa kan man tillsätta ett par skivade morötter och ett par potatisar men tillagningstiden ökar något då dessa rotfrukter behöver lite längre tillagningstid. Fillimpa
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke, hacka frukt och nötter mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filblandningen. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker upp över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Visningar: 476
Inlagt 2015-01-15 16:06:10