Receptbeskrivning
Italiensk fylld kyckling med mozarella o jordärtskockor till
Ingredienser
för
Beskrivning
12st. jordärtskockor olivolja salt, peppar, valfria kryddor
1kilo kycklingfiléer
60g. italiensk lufttorkad salami
4msk riven parmesan
1msk olivolja salt, svartpeppar
1st. kruka basilika
1st. burk körsbärstomater (400 g)
6-8st. tjocka skivor mozzarella Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
Pensla med olivolja och krydda.
Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter. Kycklingen sätts in efter 20 minuter.
Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)
Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.
Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
Fyll med salamiröran.
Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.
Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella. Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.
Toppa med strimlad basilika och servera!
Noteringar
Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!
1kilo kycklingfiléer
60g. italiensk lufttorkad salami
4msk riven parmesan
1msk olivolja salt, svartpeppar
1st. kruka basilika
1st. burk körsbärstomater (400 g)
6-8st. tjocka skivor mozzarella Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
Pensla med olivolja och krydda.
Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter. Kycklingen sätts in efter 20 minuter.
Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)
Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.
Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
Fyll med salamiröran.
Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.
Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella. Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.
Toppa med strimlad basilika och servera!
Noteringar
Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!
Visningar: 423
Inlagt 2015-01-17 19:36:09

