Receptbeskrivning

Italiensk fylld kyckling med mozarella o jordärtskockor till

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
12st. jordärtskockor olivolja salt, peppar, valfria kryddor
1kilo kycklingfiléer
60g. italiensk lufttorkad salami
4msk riven parmesan
1msk olivolja salt, svartpeppar
1st. kruka basilika
1st. burk körsbärstomater (400 g)
6-8st. tjocka skivor mozzarella Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
Pensla med olivolja och krydda.
Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter. Kycklingen sätts in efter 20 minuter.
Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)
Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.
Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
Fyll med salamiröran.
Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.
Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella. Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.
Toppa med strimlad basilika och servera!
Noteringar
Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!

Visningar: 363
Inlagt 2015-01-17 19:36:09