Receptbeskrivning

Lax med dilltäcke

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
600 g laxfilé i portionsbitar
NÃ¥gra dillvippor
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonäs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 citron

Tina laxen.
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och koka potatisen.
Finhacka dillen. Blanda dillen med crème fraiche, majonäs och dijonsenap. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Bred dillcrèmen på laxen. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller till laxens innertemperatur är 56˚C. Skär klyftor av citronen. Servera potatisen till laxen, citronklyftor, den överblivna såsen och en sallad.

Visningar: 933
Inlagt 2015-01-18 14:22:51