Receptbeskrivning
Tjocka revben med rödkål och gräddsås
Ingredienser
för
Beskrivning
2 kg tjocka revben
Smör
2 morötter
1 gul lök
15 cm purjolök
1 köttbuljongtärning
Vatten
10 st vitpepparkorn
3 st lagerblad
Smält smör och bryn de tjocka revbenen runtom så de får fin färg. Lägg tillbaka i grytan ihop med de övriga ingredienserna och tillsätt vatten så det precis täcker. Lägg på locket och låt grytan sjuda på låg värme ca 3 timmar.
Ta upp revbenen och sila skyn och koka upp. Tillsätt grädde och redning. Smaka av med salt & peppar och en klick lingonsylt. Servera till kokta grönsaker och potatis, inlagd gurka, rödkål, äppelmos och lingonsylt.
Smör
2 morötter
1 gul lök
15 cm purjolök
1 köttbuljongtärning
Vatten
10 st vitpepparkorn
3 st lagerblad
Smält smör och bryn de tjocka revbenen runtom så de får fin färg. Lägg tillbaka i grytan ihop med de övriga ingredienserna och tillsätt vatten så det precis täcker. Lägg på locket och låt grytan sjuda på låg värme ca 3 timmar.
Ta upp revbenen och sila skyn och koka upp. Tillsätt grädde och redning. Smaka av med salt & peppar och en klick lingonsylt. Servera till kokta grönsaker och potatis, inlagd gurka, rödkål, äppelmos och lingonsylt.
Visningar: 944
Inlagt 2015-01-18 14:57:08