Receptbeskrivning

Lchf kyckling i gräddig tomatsås med sesamfrön och persilja

Ingredienser för
800 g kycklingfilé(er)
0.5 dl rapsolja
1 dl sesamfrö
2 dl passerade tomater
2 dl matlagningsgrädde
0.5 dl tomatpuré
1.5 dl persilja finhackad
1.5 dl ruccola finhackad


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ta fram två stekpannor. Hetta upp rapsoljan i en stor stekpanna. Skär kycklingfileerna på längden, blir ca 4-5 långa bitar per file. Stek dessa på högsta värmen tills de fått färg, ca 4min, vänd sedan på dem och stek ca 3 min till.
Under tiden, hetta den andra pannan, tillsätt sesamfrön och rör om tills de fått fin färg.
Hacka persiljan och ruccolan fint.
När kyckling stekt på andra sidan i 3 min, så salta och peppra, tillsätt sedan passerade tomater, grädde och tomatpuren. Rör runt och låt smakerna blandas i ca 2min och tillsätt sedan sesamfrön, persiljan och ruccolan.
Färdig att servera till en sallad om man vill äta gi eller lchf.
Eller servera med ris, pasta eller bulgur.

Visningar: 477
Inlagt 2015-01-18 15:11:48