Receptbeskrivning

Citronkola

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
70-80 st

5 3/4 dl strösocker
(alltså nästan 6 dl socker)
3 st citroner
125 gram smör
350 gram vit choklad
225 gram kokosfett (kan minskas
till 200g)
Behövs: kökstermometer

Gör så här:
Tvätta och riv av det gula skalet
från alla citronerna ner i en kastrull.
Pressa ur all saft ur citronerna
ner i kastrullen, använd gärna en
juicepress för att få ut all saft.
Koka upp socker, saft och skal.
Sila det och häll tillbaka i kastrullen.
LÃ¥t sjuda upp och koka upp till
115 grader.
Tillsätt smöret och fortsätt koka
till 120 grader
Rör ner den vita chokladen och
rör smeten blank.
Tärna ner kokossmöret och låt
smälta under omrörning.
När smeten är blank så häller
du upp den i en stor form (eller
två mindre), klädd med bakplåtspapper.
Låt kallna innan du skär upp
med vass kniv.

Fungerar utmärkt att frysa

Visningar: 137
Inlagt 2015-01-18 20:36:33