Receptbeskrivning

Garbanzobiffar med äppeltzatziki och avokado- och myntasallad

Ingredienser för
1 st Äpple
2 st avokado
1 st gul lök
2 frp kikärtor
1 burk mynta
1 frp fryst hackad persilja
600 g potatis
2 dl rysk yoghurt
3 st tomater
2 st vitlöksklyftor
2 krm chiliflakes
olivolja
1 tsk salt
1 msk spiskummin
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och koka 600 g potatis i lättsaltat vatten, 10-12 min. Häll av och skölj 2 förp kikärtor. Grovhacka 2 vitlöksklyftor. Lägg i en bunke. Tillsätt 1 msk spiskummin, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk tomatpuré, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 2 krm chiliflakes. Mixa till en slät röra med stavmixer. Finhacka 1 gul lök. Grovriv den kokta potatisen. Rör ner lök, potatis och 1 ask persilja i kikärtsröran. Forma till 16 biffar. Grovriv 1 äpple. Lägg i en skål och blanda ner 2 dl rysk yoghurt. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Skär 3 tomater och 2 avokado i bitar. Grovhacka 1 knippe mynta. Lägg allt i en skål. Ringla över lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kikärtsbiffarna i omgångar, 3-4 min per sida. Servera nystekta garbanzobiffar med äppeltzatziki och tomatsallad.

Visningar: 540
Inlagt 2015-01-20 20:58:34