Receptbeskrivning
Hamburgebröd med sesamfrön
Ingredienser
för
Beskrivning
Hamburgebröd med sesamfrö 10st
2dl mjölk
1dl vatten
25g jäst
1/2dl majsolja
2tsk salt
2tsk honung
1st ägg
9dl vetemjöl
1st lätt uppvispad äggvita
1dl sesamfrön
Värm mjölk o vatten i en kastrull tills det är fingervarmt. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt olja, salt, honung, ägg o det mesta av mjölet. Arbeta degen riktigt smidig, gärna i ca 5min i en assistent. Låt jäsa under bakduk i ca 40min. Dela degen i 10-12bitar. Rulla dem till runda bollar och platta till dem väl med handen, kavla dem dessutom lätt. Pensla mitten av degbitarna lätt med äggvita, vänd dem i sesamfrö lägg på papprade plåtar. Låt jäsa i ytterligare ca 30min. Sätt ugnen på 250°. Grädda bröden i mitten av ugnen, eller båda plåtarna samtidigt med varmluft i 7-9min., tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.
2dl mjölk
1dl vatten
25g jäst
1/2dl majsolja
2tsk salt
2tsk honung
1st ägg
9dl vetemjöl
1st lätt uppvispad äggvita
1dl sesamfrön
Värm mjölk o vatten i en kastrull tills det är fingervarmt. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt olja, salt, honung, ägg o det mesta av mjölet. Arbeta degen riktigt smidig, gärna i ca 5min i en assistent. Låt jäsa under bakduk i ca 40min. Dela degen i 10-12bitar. Rulla dem till runda bollar och platta till dem väl med handen, kavla dem dessutom lätt. Pensla mitten av degbitarna lätt med äggvita, vänd dem i sesamfrö lägg på papprade plåtar. Låt jäsa i ytterligare ca 30min. Sätt ugnen på 250°. Grädda bröden i mitten av ugnen, eller båda plåtarna samtidigt med varmluft i 7-9min., tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar: 117
Inlagt 2015-01-23 20:32:21






30 min