Receptbeskrivning
Chokocrispkaka
Ingredienser
för
Marängbotten
3 st äggvitor 2 dl socker
3 dl rice crispies
Chokladkräm
3 st äggulor 0.75 dl socker
0.75 dl grädde
50 g smör
100 g blockchoklad
Garnering
3 dl vispgrädde Beskrivning
Marängbotten:
Vispa äggvitan till skum, tillägg socker lite i taget och fortsätt vispa tills det styvnat.
Blanda varsamt i flingorna.
Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ställ i mitten av ugnen i 125 grader.
Grädda tills marängen är torr, cirka 30-45 minuter. Den bränns lätt så lönar sig att ha koll.
Låt svalna i ugnen med luckan på glänt.
Chokladkräm:
Blanda äggula, socker och grädde i en kastrull.
Sjud upp under omrörning tills det tjocknat. Ta genast bort från värmen.
Tillsätt smör och choklad. Låt svalna.
Dela marängplattan i två lika stora halvor.
Fyll ena halvan med chokladkräm och vispgrädde.
Sätt sedan andra halvan av marängen på som lock.
Garnera eventuellt locket med smält choklad i ränder.
Vispa äggvitan till skum, tillägg socker lite i taget och fortsätt vispa tills det styvnat.
Blanda varsamt i flingorna.
Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ställ i mitten av ugnen i 125 grader.
Grädda tills marängen är torr, cirka 30-45 minuter. Den bränns lätt så lönar sig att ha koll.
Låt svalna i ugnen med luckan på glänt.
Chokladkräm:
Blanda äggula, socker och grädde i en kastrull.
Sjud upp under omrörning tills det tjocknat. Ta genast bort från värmen.
Tillsätt smör och choklad. Låt svalna.
Dela marängplattan i två lika stora halvor.
Fyll ena halvan med chokladkräm och vispgrädde.
Sätt sedan andra halvan av marängen på som lock.
Garnera eventuellt locket med smält choklad i ränder.
Visningar: 105
Inlagt 2015-01-24 19:26:19