Receptbeskrivning
Syndigt god chokladkaka (glutenfri)
Ingredienser
för
200 g mörk choklad
200 g smör (inte margarin)
3 dl socker
5 st ägg
1 msk glutenfritt mjöl
200 g smör (inte margarin)
3 dl socker
5 st ägg
1 msk glutenfritt mjöl
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret och chokladen i mindre bitar och smält det på försiktig värme i en kastrull (får absolut inte koka!).
Lägg till sockret och rör till en jämn smet.
Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner ett ägg i taget.
Rör till slut ner mjölet.
Sätt fast smörpapper i botten på en kakform med löstagbar kant och smörj kanterna med fett.
Häll smeten i formen och grädda i ugn 20-30 minuter litet beroende på formens storlen (i smalare form blir kakan tjockare och kräver litet längre gräddningstid).
Kakan får gärna vara lös i mitten när du tar den ur ugnen.
Låt kallna och sätt sen in i kylskåpet åtminstone till följande dag.
Kakan kan också göras 2-3 dagar på förhand.
Skär smöret och chokladen i mindre bitar och smält det på försiktig värme i en kastrull (får absolut inte koka!).
Lägg till sockret och rör till en jämn smet.
Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner ett ägg i taget.
Rör till slut ner mjölet.
Sätt fast smörpapper i botten på en kakform med löstagbar kant och smörj kanterna med fett.
Häll smeten i formen och grädda i ugn 20-30 minuter litet beroende på formens storlen (i smalare form blir kakan tjockare och kräver litet längre gräddningstid).
Kakan får gärna vara lös i mitten när du tar den ur ugnen.
Låt kallna och sätt sen in i kylskåpet åtminstone till följande dag.
Kakan kan också göras 2-3 dagar på förhand.
Visningar: 289
Inlagt 2015-01-24 19:32:51