Receptbeskrivning
Gadogado - indonesisk sallad med marinerad tofu och jordnötssås
Ingredienser
för
300 g fast tofu
1 tsk tabasco
1 purjolök
1 röd chili, t.ex spansk peppar
1 dl jordnötssmör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 rödkålshuvud
1 paprika
3 salladslökar
2 tomater
2 avokador
50 g bladspenat
1 papaya eller mango
1 kruka koriander
kokosolja
svarta sesamfrön
1 tsk tabasco
1 purjolök
1 röd chili, t.ex spansk peppar
1 dl jordnötssmör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 rödkålshuvud
1 paprika
3 salladslökar
2 tomater
2 avokador
50 g bladspenat
1 papaya eller mango
1 kruka koriander
kokosolja
svarta sesamfrön
Beskrivning
1. Skär tofun i skivor och marinera den i 2 msk soja, 1 msk ingefära och tabasco medan resten av salladen tillagas. 2. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Mixa purjolök, chili, jordnötssmör, 1 msk ingefära, 2 msk soja, skal frÃ¥n 2 lime och 2 msk limesaft. Späd eventuellt med lite vatten och krydda med salt och peppar. Ställ sÃ¥sen Ã¥t sidan. 3. Strimla rödkÃ¥len. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva salladslöken. Skär tomaterna i klyfÂtor. Skala, kärna ur och skär avoka don i klyftor. Fördela grönsakerna tillsammans med spenaten pÃ¥ ett serveringsfat eller pÃ¥ tallrikar. 4. Skala, kärna ur och skär papayan i kuber. Blanda den med skal frÃ¥n 1 lime och 1 msk limesaft. Strö papayan över salladen tillsamÂmans med koriandern. 5. Stek tofun i olja pÃ¥ medelhög värme tills den är gyllene. Lägg tofun pÃ¥ salladen. Strö över sesamfrön. Servera med sÃ¥sen.
Visningar: 984
Inlagt 2015-01-26 11:49:45