Receptbeskrivning

Gadogado - indonesisk sallad med marinerad tofu och jordnötssås

Ingredienser för
300 g fast tofu
1 tsk tabasco
1 purjolök
1 röd chili, t.ex spansk peppar
1 dl jordnötssmör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 rödkålshuvud
1 paprika
3 salladslökar
2 tomater
2 avokador
50 g bladspenat
1 papaya eller mango
1 kruka koriander
kokosolja
svarta sesamfrön


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär tofun i skivor och marinera den i 2 msk soja, 1 msk ingefära och tabasco medan resten av salladen tillagas. 2. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Mixa purjolök, chili, jordnötssmör, 1 msk ingefära, 2 msk soja, skal från 2 lime och 2 msk limesaft. Späd eventuellt med lite vatten och krydda med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan. 3. Strimla rödkålen. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva salladslöken. Skär tomaterna i klyf­tor. Skala, kärna ur och skär avoka­ don i klyftor. Fördela grönsakerna tillsammans med spenaten på ett serveringsfat eller på tallrikar. 4. Skala, kärna ur och skär papayan i kuber. Blanda den med skal från 1 lime och 1 msk limesaft. Strö papayan över salladen tillsam­mans med koriandern. 5. Stek tofun i olja på medelhög värme tills den är gyllene. Lägg tofun på salladen. Strö över sesamfrön. Servera med såsen.

Visningar: 984
Inlagt 2015-01-26 11:49:45