Receptbeskrivning

Kreolsk kycklinggryta

Ingredienser för
1 st citron(er) till garnering
1 timjan till garnering
1 tsk salt
1 st citron(er) till garnering
4 prt ris
1 krm cayennepeppar
1 st lagerblad
1 st saften av citron
1 tsk svartpeppar, malen
1 st gul lök(ar)
1 msk olja
1 st kyckling hel
6 bacon
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st grön paprika
1 tsk timjan
2 krossade tomater
2 blekselleristjälk(ar)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Stycka kycklingen i grytbitar och dra av skinnet.

2. Skär baconet i bitar och stek upp dem knapriga i en stekpanna. Ta upp dem på hushållspapper och låt rinna av. Torka ur stekpannan. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja tillsammans med pressad vitlök.

3. Tillsätt tomaterna, de strimlade grönsakerna och alla kryddorna. Låt blandningen koka upp. Lägg i kycklingbitarna och sjud under lock i ca 30 minuter eller tills köttsaften är klar och kycklingen är genomstekt. Tillsätt mer vatten om det blir torrt.

4. Strax före serveringen hälls citronsaften över och baconbitarna läggs på. Servera med kokt ris och grönsallad till. Dekorera gärna med en timjankvist och en citronklyfta.

Visningar: 563
Inlagt 2015-01-26 16:18:56