Receptbeskrivning

Hemlagad kebab

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Hemlagad kebab

2msk svartpeppar, grovmalen
2tsk salt
2msk lökpulver
1st ägg
1kg köttfärs
1msk spiskummin
3st vitlöksklyftor


Sätt ugnen på 100 grader. Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda i maskin så färsen blir jämn. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.

Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad).

När den svalnat, lägg i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv eller osthyvel. Inför servering, stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör.

Visningar: 120
Inlagt 2015-01-30 18:06:06