Receptbeskrivning

Vegetarisk chili med korianderkräm

Ingredienser för
3 st lagerblad
2 tsk spiskummin
4 st vitlöksklyftor
1 tsk kummin
1 st kanelstång, liten
1 burk krossade tomater
2 tsk paprikapulver
2 st gula lökar, stora
2 st röda paprikor
2 st stora morötter
1 st majs, liten burk
2 st valfria bönor, på burk
0.5 st urkärnad chili, till exempel spansk peppar
2 dl kraftig grönsaksbuljong, eller oxbuljong
1 st koriander, i kruka
salt och svartpeppar
2 dl naturell turkisk yoghurt, 12 %


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Vegetarisk chili-gryta
1 Hacka lök, vitlök och chili fint. Skär paprika och morot i små tärningar. Hetta upp en stor gryta med olja och fräs lök, chili, spiskummin, kummin och torkad paprika i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda på mellanvärme och under lock i cirka 30 minuter.
2 Gör under tiden korianderkrämen. Hacka koriandern mycket fint och rör ner i yoghurten. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
3 Smaka av chilin med salt och svartpeppar och servera med korianderkrämen och ett gott bröd.
 

Visningar: 982
Inlagt 2015-01-31 08:44:34