Receptbeskrivning

Honugnsrostade rotsaker med mathavre och hasselnötter

Ingredienser för
4 dl mathavre kokt
2 st morötter
3 st palsternacka
1 st rotseller
1 dl hasselnötter
1 dl olivolja
1 msk honung
1 msk Äppelcidervinäger
msk timjan repad
200 g fetaost


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka mathavre efter förpackningsjävelns anvisning. Gärna med ett eller annat lagerblad
Ansa och skala rotfrukter, skär i 2x2 cm kuber Vänd runt i olivolja och salt. Kan stå ett tag.
Rosta 200°C till mörkgyllenbrun färg ser dagens ljus. Rosta hasselnötterna för sig i ugnen i 5-10 min tills de fått färg och skalet lossnar. Gnugga bort skalet (när de svalnat). Grovhacka nötterna sen.
Blanda honung och vinäger och smula ner timjan. Häll på skiten tillsammans med mathavren och fortsätt rosta i typ 10 minuter till. Nötterna skall på först vid serveringen.
Man kan smula över 200g feta över rätten och in i ugnen 5 minuter till kanske.

Visningar: 213
Inlagt 2015-01-31 10:40:22