Receptbeskrivning

Pastasås limone

Ingredienser för
1 dl olivolja
4 st vitlöksklyfta
st citron
kruka bladpersilja


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Riv citronen och pressa ut vätskan – häll upp i en skål. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och tillsätt vitlöken. Låt den snabbt bli gyllene. OBS ta bort kastrullen från värmen när löken har tagit lite färg – annars kan de bli besk och smaka bränt. Den eftersteks ändå i oljan. Häll oljan med vitlöken som nu smakar nötigt över den kokta pastan (skall kokas ”al dente”, alltså med lite tuggmotstånd kvar) och blanda. Tillsätt citronsaften, citronskalet och bladpersiljan och rör om igen. Salta och peppra (grovmalen svartpeppar). Servera som ensamrätt eller tillbehör till en huvudrätt.

Visningar: 107
Inlagt 2015-01-31 10:57:00