Receptbeskrivning
Getostfyllda biffar med rostade rotfrukter
Ingredienser
för
Beskrivning
600 g lamm eller nötfärs
150 g getost
2 ägg
1 pkt skivad bacon
1 tsk rivet citronskal
Svartpeppar
2 morötter
2 rödbetor
2 palsternackor
4 potatisar
1 kvist rosmarin
1/2 citron
Flytande honung
Salt
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Blanda färsen med ägg, fintärnad bacon, tärnad getost och citronskal. Rikligt med svartpeppar och blanda snabbt ihop. Vila färsen medan du klyftar rotfrukterna. Ringla olivolja över rotfrukterna, strö över hackad rosmarin och lägg citronen i ena hörnan på ugnsformen. Rosta i ugn tills dom är frasiga och genomstekta, ca 25 - 30 min, salta när dom är klara, pressa citronen över och ringla honungen till sist. Stek eller grilla biffarna tills dom är genomstekta. Servera med tzatziki och ett gott rödvin.
150 g getost
2 ägg
1 pkt skivad bacon
1 tsk rivet citronskal
Svartpeppar
2 morötter
2 rödbetor
2 palsternackor
4 potatisar
1 kvist rosmarin
1/2 citron
Flytande honung
Salt
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Blanda färsen med ägg, fintärnad bacon, tärnad getost och citronskal. Rikligt med svartpeppar och blanda snabbt ihop. Vila färsen medan du klyftar rotfrukterna. Ringla olivolja över rotfrukterna, strö över hackad rosmarin och lägg citronen i ena hörnan på ugnsformen. Rosta i ugn tills dom är frasiga och genomstekta, ca 25 - 30 min, salta när dom är klara, pressa citronen över och ringla honungen till sist. Stek eller grilla biffarna tills dom är genomstekta. Servera med tzatziki och ett gott rödvin.
Visningar: 510
Inlagt 2015-01-31 18:47:30

