Receptbeskrivning
Portvinskyckling
Ingredienser
för
Beskrivning
1 hel kyckling
Färsk timjan
1 hel citron
1 dl portvin
200 g smör
Salt och peppar
Värm ugnen till 175°. Repa bladen av några timjankvistar, ca 1 msk till portvinsskyn. Halvera kyckling och citron.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt portvinet och timjan och låt koka upp.
Lägg timjankvistar i en smord ugnsform. Lägg ut citronhalvorna och dom väl saltade och pepprade kycklinghalvorna över citronhalvorna, och häll över portvinsskyn. Stek kycklingarna i ca 45 min - 1 timme eller till en innertemperatur på 80°. Ös några gånger med portvinsskyn. Kycklingarna ska vara väl brynta och lårbenet ska lossna lätt. Sila skyn och smaka av m salt och peppar.
Servera med potatis- och blomkålsmos, sky och en sallad.
Färsk timjan
1 hel citron
1 dl portvin
200 g smör
Salt och peppar
Värm ugnen till 175°. Repa bladen av några timjankvistar, ca 1 msk till portvinsskyn. Halvera kyckling och citron.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt portvinet och timjan och låt koka upp.
Lägg timjankvistar i en smord ugnsform. Lägg ut citronhalvorna och dom väl saltade och pepprade kycklinghalvorna över citronhalvorna, och häll över portvinsskyn. Stek kycklingarna i ca 45 min - 1 timme eller till en innertemperatur på 80°. Ös några gånger med portvinsskyn. Kycklingarna ska vara väl brynta och lårbenet ska lossna lätt. Sila skyn och smaka av m salt och peppar.
Servera med potatis- och blomkålsmos, sky och en sallad.
Visningar: 333
Inlagt 2015-02-01 08:47:14






0 min