Receptbeskrivning

Rödbetor med chèvre, valnötter och honung

Ingredienser för
8 st små rödbetor
4 st skivor chévre
acasiahonung
1 dl valnötter
1 tsk flingsalt
4 st kvistar färsk rosmarin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Grovhacka valnötterna och skölj och ansa rödbetorna.
2. Koka rödbetorna i ca 20-25 min. Testa att sätta i en gaffel, om den släpper är den klar.
3. Skrapa försiktigt av skalen på rödbetorna under kallt rinnande vatten. Dela varje beta i 2-4 delar beroende på storlek.
4. Placera de delade betorna i portioner i en ugnsfast form och smula en skiva chévre över varje portion. Placera de hackade valnötterna för sig i formen så att de rostas. Gratinera i 250 grader tills osten ser krämig ut och nötterna börjar få färg ca 3-5 min.
5. Lägg upp på portionsfat och strö över valnötter, ringla honung över toppa med flingsalt och garnera med rosmarinkvist.

Visningar: 417
Inlagt 2015-02-02 11:22:40