Receptbeskrivning
Kladdkaka med havregryn (långpanna)
Ingredienser
för
300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl socker
2 dl havregryn
4 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Beskrivning
Denna räcker till många och man behöver inget bakpulver. så här gör du denna lätta kaka:
Smält smöret i stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta ner vetemjölet, kakao och vaniljsockret. Bred smeten på en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Känn med en tandpetare, tycker du den är för kladdig låt den vara i någon minut till.
Skär i rutor när den svalnat lite
Smält smöret i stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta ner vetemjölet, kakao och vaniljsockret. Bred smeten på en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Känn med en tandpetare, tycker du den är för kladdig låt den vara i någon minut till.
Skär i rutor när den svalnat lite
Visningar: 525
Inlagt 2015-02-04 08:05:37






15 min