Receptbeskrivning
Salsicciasoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Salsicciasoppa 2port.
180g rå salsiccia, t ex Delizie
1st slantad morot
½st hackad gul lök
½st tärnad paprika
2dl hela burktomater
1½msk italiensk kalvfond
1dl vitt vin
3dl vatten
50g delade sockerärter
2msk strimlad basilika/persilja
Du ska alltså köpa den italienska sortens salsiccia, som är lite grå i färgen.
Dra skinnet av korven och bryn den i sitt eget fett i en gryta. Tillsätt morot, lök och paprika och fräs en minut. Blanda ner tomater med spad, fond, vin och vatten. Låt koka 7–8 minuter, tillsätt ärterna och koka 1 minut till. Häll upp i tallrikar och strö över basilika.
5:2-tips: Ta bara 90 g korv i soppan så stannar energivärdet vid 195 kcal/portion.
180g rå salsiccia, t ex Delizie
1st slantad morot
½st hackad gul lök
½st tärnad paprika
2dl hela burktomater
1½msk italiensk kalvfond
1dl vitt vin
3dl vatten
50g delade sockerärter
2msk strimlad basilika/persilja
Du ska alltså köpa den italienska sortens salsiccia, som är lite grå i färgen.
Dra skinnet av korven och bryn den i sitt eget fett i en gryta. Tillsätt morot, lök och paprika och fräs en minut. Blanda ner tomater med spad, fond, vin och vatten. Låt koka 7–8 minuter, tillsätt ärterna och koka 1 minut till. Häll upp i tallrikar och strö över basilika.
5:2-tips: Ta bara 90 g korv i soppan så stannar energivärdet vid 195 kcal/portion.
Visningar: 164
Inlagt 2015-02-05 18:45:36






30 min