Receptbeskrivning
Mazariner
Ingredienser
för
Beskrivning
ca 30 st
Deg:
200 g smör
7dl vetemjöl
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
5 st ägg
Glasyr:
200 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna
till en deg, ju mindre man knådar
degen desto mörare blir kakorna.
Tryck ut degen lagom tjockt i formar.
Fortsätt med fyllningen. Kom ihåg,
ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att
fyllningen skär sig. Om det ändå
händer kan man värma blandningen
lite, gärna i mikron, och därefter
fortsätta röra.
Rör samman smör och mandelmassa
till en smidig deg, tillsätt äggen ett i
taget och låt det bli en slät blandning.
Fyll formarna till tre fjärdedelar och
grädda i cirka 10 minuter.
LÃ¥t svalna i formen.
Blanda samman alla ingredienser
till glasyren och värm på spisen
till ca 40 grader.
Stryk sedan glasyren på kakorna.
Deg:
200 g smör
7dl vetemjöl
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
5 st ägg
Glasyr:
200 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna
till en deg, ju mindre man knådar
degen desto mörare blir kakorna.
Tryck ut degen lagom tjockt i formar.
Fortsätt med fyllningen. Kom ihåg,
ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att
fyllningen skär sig. Om det ändå
händer kan man värma blandningen
lite, gärna i mikron, och därefter
fortsätta röra.
Rör samman smör och mandelmassa
till en smidig deg, tillsätt äggen ett i
taget och låt det bli en slät blandning.
Fyll formarna till tre fjärdedelar och
grädda i cirka 10 minuter.
LÃ¥t svalna i formen.
Blanda samman alla ingredienser
till glasyren och värm på spisen
till ca 40 grader.
Stryk sedan glasyren på kakorna.
Visningar: 198
Inlagt 2015-02-08 20:41:36






0 min