Receptbeskrivning

Glutenfri semelkaka

Ingredienser för
120 g smör
2 dl mandelmassa riven
1 dl mandelmjöl
0.5 dl rismjöl
1 dl maizenastärkelse
2 tsk kardemumma stött
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
2 st ägg
florsocker till garnering
grädde till servering


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret
3. Smöra och bröa en form med avtagbar kant
4. Tillsätt mandelmjöl, rismjöl, maizena majsstärkelse, kardemumma, socker, salt, vaniljpulver och fiberhusk i assistenten och blanda det med vispen. När det är blandat tillsätt 1 dl riven mandelmassa, sirap och fett och blanda det väl. Tillsätt äggen sist, ett i taget och vispa i ca 5 min. Häll upp det i formen. Fördela resten av mandelmassan över kakan och grädda i mitten av ugnen i ca 13-20 min, det beror helt på hur kladdig du vill ha den och på din ugn, testa med test sticka för bästa resultat!
Pudra över florsocker om så önskas och njut den med grädde!

Visningar: 405
Inlagt 2015-02-08 20:58:25