Receptbeskrivning
Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola
Ingredienser
för
450 g spaghetti
olivolja extra virgin
2 st vitlöksklyfta(or) finhackade
1.5 st röd chilifrukt torkade och smulade ca
400 g stora nordhavsräkor
vitt vin 1 glas
2 tsk soltorkade tomater puré av (eller 6 finhackade soltorkade tomater
1 st citron(er) skal och saft
2 rucola grovt skuren
havssalt
svartpeppar nymalen
olivolja extra virgin
2 st vitlöksklyfta(or) finhackade
1.5 st röd chilifrukt torkade och smulade ca
400 g stora nordhavsräkor
vitt vin 1 glas
2 tsk soltorkade tomater puré av (eller 6 finhackade soltorkade tomater
1 st citron(er) skal och saft
2 rucola grovt skuren
havssalt
svartpeppar nymalen
Beskrivning
1. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. 2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter. 3. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar. 4. Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan. Receptet är komponerat av Jamie Oliver och kommer ur boken: Jamies Italien, Albert Bonniers förlag.Foto: David Loftus och Chris Terry
Visningar: 559
Inlagt 2015-02-08 21:40:07